Vinprovarpaket

För vinälskaren har vi ett paket (se program) på fyra dagar som tar dig till vinprovningar på ett flertal ställen av både enklare och mera sofistikerad karaktär. Piemonte är en region som producerar några av de mest berömda vinerna i världen!

Du njuter av landskapet medan du skjutsas från den ena vinprovningen till den andra. In emellan hinner du vara med om att laga till din egen lunch på en av gårdarna, se på grissinitillverkning, kanske dra ut en grissino själv och smaka på grappa och Barolo Chinato. Shopping och sen skön avkoppling på någon av de mysiga barerna eller vincaféerna i Alba före middagen på någon av de riktigt bra restaurangerna har sin givna plats under vistelsen.

Dag 1: Ankomst till hotellet. Välkomstdrink samt mottagande av Anna, CiaoAlbas egen svensk-, engelsk- och italiensktalande guide.

Dag 2: Gå på stadens stora marknad på morgonen! Vid 11-tiden tar vi oss till Barolo för vinprovning och information med fokus på Barolo-viner i Barolo slotts cantina. Lunch till egen bekostnad. Därefter besöker vi en panetteria för att se på grissinitillverkning och kanske prova på att baka själva … Sedan åker vi för vinprovning till Annunziata och svenskan Paola, vars man driver gården tillsammans med sin bror. Åter till hotellet före kvällen.

Dag 3: Strax före 11.00 transfer till Paolo och Monica, där Monica är i färd med att förbereda för den delvis gemensamma tillagningen av lunchen, som vi genomgående kommer att prova gårdens viner till. De producerar vin som välförtjänt har fått högt betyg i bl.a. tidskriften ” Wine Spectator”. Familjärt och generöst! Vinprovning på Café Umberto på kvällen.

Dag 4: Besök hos den välkända vinproducenten Fontanafredda med guidning och vinprovning. Lunch avnjuts därefter i deras restaurang. På eftermiddagen tar vi först vägen om Diano d’Alba och den kommunala cantinan för vinprovning och sedan också Grinzane Cavours slott för att prova grappa och Barolo Chinato. Provsmakning av ost- och charkprodukter hos Pippo och Rita på kvällen.

Dag 5: Frukost och utcheckning.

  • Svensk-, engelsk-, italiensktalande guide
  • 4 övernattningar på 3-stjärnigt hotell inkl. frukostbuffé
  • Transfer med minibuss 3 dagar
  • Besök i grissinibageri
  • Guidning på 3 vingårdar
  • Vinprovning x 6
  • Provsmakning av grappa och Barolo Chinato
  • Riklig provsmakning av ost - charkprodukter
  • Lunch x 2

Liknande paket kan erbjudas utan guide när som helst under året till ett lägre pris. Kontakta oss  så sätter vi ihop ett paket enligt dina önskemål!Pris

Vinprovarpaketet: 8 900:-
Tillägg för enkelrum: 250 kr/natt.

Vi reserverar oss för ev. ändringar i programmet!