Viner

Viner vi importerar

Pietro Rinaldi

Barbaresco S. Cristoforo

Barbaresco S. Cristoforo

Rosor, violer, balsamiskt och med balsamiska toner, gräs, blommor och smörkola. Perfekt till kalv.

Barolo Monvigliero

Barolo Monvigliero

Balsamiskt, ton av lakrits, tobak, vissna blommor, vinbär och plommon. Till entrecote, Karl-Johan-svamp och kalv.

Barbera D’Alba Superiore

Barbera D’Alba Superiore

Bricco Cichetta 30-40 år gamla vinrankor. Mogna körsbär, djup ihållande smak. Till vilt, rött kött och gärna kryddstarkt.

Langhe Nebbiolo Argante

Langhe Nebbiolo Argante

Rosor, violer, gräs, körsbär och hallon. Till kalvfilé och dragon.

Dolcetto d’Alba Madonna di Como

Dolcetto d’Alba Madonna di Como

Körsbär, björnbär, vilda violer med efter-smak av mandel. Pasta, torskfilé, örter, grillad paprika och potatisrätter.

Barbera d’Alba Monpiano

Barbera d’Alba Monpiano

Milt och sammetslent, svarta vinbär, apelsin och aningen lakrits. Till fågel, kyckling och gris.

Langhe Arneis

Langhe Arneis

Vigne di Hortensia Mineralton, torrt, doft av persika, mandel, honung, fläder, gröna äpplen och en antydan av citrus. Till pasta, mortadella eller vällagrad mögelost.

Moscato d’Asti D’Ampess

Moscato d’Asti D’Ampess

Druvor, äpplen, russin, fläder och citron-skal. Välkomstvin till sommaren, desserter och syrlig färskost med honung och nötter eller marmelad.

Stra

Dolcetto

Dolcetto

Ett torrt fruktigt vin med inslag av mandel och en intensiv doft av vilda bär. Passar till antipasti, pastarätter och ostar. 

Rosé

Rosé

Ett rosévin av 100 % nebbiolo-druvan med doft av rosor och viol och smak av röda bär. Passar till kalla förrätter, fisk, vitt kött, grillat och färskost. 

Paolo Cottini

Valpolicella Ripasso

Valpolicella Ripasso

En Valpolicella Ripasso på druvorna Corvina, Corvinone och Rondinella. Ett moget vin med rund smak med intressant avslutning. Passar utmärkt till kött, grillat och ostar.