Viner
Viner vi importerar
Pietro Rinaldi

Barolo Monvigliero
Balsamiskt, ton av lakrits, tobak, vissna blommor, vinbär och plommon. Till entrecote, Karl-Johan-svamp och kalv.

Langhe Nebbiolo Argante
Rosor, violer, gräs, körsbär och hallon. Till kalvfilé och dragon.

Barbaresco S. Cristoforo
Rosor, violer, balsamiskt och med balsamiska toner, gräs, blommor och smörkola. Perfekt till kalv.

Barbera d’Alba Monpiano
Milt och sammetslent, svarta vinbär, apelsin och aningen lakrits. Till fågel, kyckling och gris.

Barbera D’Alba Superiore
Bricco Cichetta 30-40 år gamla vinrankor. Mogna körsbär, djup ihållande smak. Till vilt, rött kött och gärna kryddstarkt.

Dolcetto d’Alba Madonna di Como
Körsbär, björnbär, vilda violer med efter-smak av mandel. Pasta, torskfilé, örter, grillad paprika och potatisrätter.

Langhe Arneis
Vigne di Hortensia Mineralton, torrt, doft av persika, mandel, honung, fläder, gröna äpplen och en antydan av citrus. Till pasta, mortadella eller vällagrad mögelost.

Moscato d’Asti D’Ampess
Druvor, äpplen, russin, fläder och citron-skal. Välkomstvin till sommaren, desserter och syrlig färskost med honung och nötter eller marmelad.
Stra

Langhe - Nas Cetta
Ett torrt vitt vin av den uråldriga druvan Nascetta som endast odlas i Piemonte. Frisk syra och doft av äpplen och vita blommor. Passar till fisk, skaldjur, vegetariska rätter, aperitif.

Rosé
Ett rosévin av 100 % nebbiolo-druvan med doft av rosor och viol och smak av röda bär. Passar till kalla förrätter, fisk, vitt kött, grillat och färskost.

Dolcetto
Ett torrt fruktigt vin med inslag av mandel och en intensiv doft av vilda bär. Passar till antipasti, pastarätter och ostar.

Barbera d’Alba DOC
Vinet är mjukt, smakrikt, torrt med smak av röda bär. Denna charmiga barbera passar till de flesta rätter som pizza, pasta kalv, fläskkött och fågel.

Barolo – La Volta
Fräscht, kraftigt vin som följs av fruktig och kryddig arom. Fin balans mellan syra, tanniner och struktur. Lång smak. Vinet har legat 12 månader på ekfat. Passar att serveras till röda kötträtter, vilt, ost och rätter med tryffel.
Paolo Cottini

Valpolicella Classico
Ett Rött vin från Venetien, Italien. Tillverkad av Corvina, Rondinella, Corvinone. Sidan om den bilden lägger ni bilden på Ripasso och den text som finns redan finns på hemsidan.

Valpolicella Ripasso
En Valpolicella Ripasso på druvorna Corvina, Corvinone och Rondinella. Ett moget vin med rund smak med intressant avslutning. Passar utmärkt till kött, grillat och ostar.

Garganega
Ett ungt vin med en intensiv doft av vita frukter och blommiga dofter. Torr, harmonisk med en typisk bitter eftersmak. Vinet passar utmärkt till fiskrätter, färskostar och omeletter. Perfekt som en aptitretare.

Valpolicella Superiore
Ett rundat och moget vin från de bästa Corvina-, Corvinone- och Rondinella-druvorna Rubinröd färg, aromer av mogna körsbär, fyllig och balanserad smak.

Zoré
Ett mousserat vin från Valpolicella av den blå druvan corvina, ett s.k blanc de noir. Ett torrt, friskt, fruktigt vin med citrustoner och mjuka bubblor. Passar som aperitif och rätter med skaldjur.