Verona - Valpolicella

Verona är en av Italiens mest kända städer, förknippad med romantik, inte minst för att den förekommer i ett av litteraturens mest kända dramer, Romeo och Julia. Julias balkong sägs finnas mitt i Veronas centro storico och besöks dagligen av turister! Den gamla amfiteatern, inte långt därifrån, har blivit en av världens mest kända operaarenor.

Valpolicella är ett större vinodlingsområde som är känt för sina valpolicellaviner, bl.a. de populära Amarone och Ripasso. I området finns Strada del vino för bilresenären att upptäcka egna vingårdsfavoriter på.

Dag 1: Incheckning på ett hotell som ligger centralt i Verona, endast 500 meter från Piazza Bra och Arena di Verona (den antika amfiteatern). Hotellet har trevligt inredda rum och serverar en bra frukost som kan avnjutas på den mysiga innergården.

Hotellet har också en privat parkering i närheten (mot en avgift) för sina gäster. Vi rekommenderar er att äta på en restaurang med mycket god mat som serveras i en miljö där inredaren fritt har fått ge utlopp för sina konstnärliga idéer. Vi bokar gärna bord åt er. Restaurangen ligger i gamla stan endast ett kvarter från Arena di Verona. 

Dag 2: Promenera genom stan på förmiddagen till Alessandro och Martinas matlagningskurs. Där lagar ni en tre-rätters lunch som ni tillsammans sedan äter med ett gott glas vin till. Alesandro och Martina håller i kurser i det professionellt utrustade köket för matlagningskurser. Ni kommer att få göra en pastarätt, en kött- eller fiskrätt och en dessert. Promenera tillbaka in till centrum efter matlagningskursen.

Ta en god drink eller ett gott glas vin och besök olika turistattraktioner som t ex Romeo och Julias balkong, Veronas arena eller Castelvecchio. På kvällen har vi bokat in er på en restaurang i Veronas centrum som har gott renommé.

Dag 3: Utcheckning från hotellet i Verona för vidare resa in i Valpolicella. Incheckning på ett vin- och spahotell som ägs av en av Valpolicella-distriktets största vinproducenter. Hotellet har både inomhus- och utomhuspool och serverar gourmetmat samt vin från området.

Det ligger endast 20 minuters bilresa från Verona och Gardasjön. Hotellet lämpar sig bra som bas för utflykter till områdets vingårdar. Vi har bokat in er på hotellets Bottega för vinprovning med tilltugg. Kvällens middag kan ni äta i bottegan eller så kan vi varmt rekommendera hotellets restaurang.

Dag 4: Ni är inbokade för visning och vinprovning på en mycket intressant vingård som inte liknar någon annan vingård till design och arkitektur. Deras filosofi drar begreppet ”hållbar utveckling” i det närmaste till sin spets. Ni får en vinprovning av flera av deras intressanta viner. Vingården ligger ca 10 minuter från ert boende med bil.

Ett annorlunda och intressant besök. Kör österut till den lilla byn Soave som ligger mitt i vitvinsdistriktet Soave. Körtid 35–50 minuter beroende på vägval. Vingårdarna där tillverkar både det goda vita Soave-vinet och röda Valpolicellaviner. Förslagsvis äter ni lunch i Soave. Ni är därefter inbokade på en vingård för visning av cantinan och vinprovning som ligger utanför byns kärna, Ni får prova 3–4 glas av gårdens viner.

På väg tillbaka till hotellet besöker ni ytterligare en vingård uppe i kullarna i byn Colognola Ai Colli för visning av cantinan och vinprovning med tilltugg av områdets chark och ost.

Dag 5: Njut av en skön dag vid hotellets pool- spa-anläggning. Ät lunch på hotellets restaurang. På kvällen är ni inbokade på en välrenommerad restaurang, som ligger bara några minuters bilfärd från hotellet. Restaurangen ligger omgiven av vinodlingar och har en fin uteservering.

Vi bokar in er för en avsmakningsmeny (står ej på menyn), där ni får fem av vingårdens egna viner tillsammans med passande fem rätter. Så gott! Allt från den goda servicen till de väl sammansatta smakerna får mer än väl godkänt av oss. Middagen ingår i paketets pris. 

Dag 6: Utcheckning och hemresa. 

  • Boende i dubbelrum i Verona två nätter inkl. frukost
  • Boende i dubbelrum i Valpolicella tre nätter inkl. frukost
  • Matlagningskurs
  • Bokning av bord på restaurang x 2 i Verona
  • Visning av cantina och vinprovning x 3
  • Vinprovning i bottega x 1
  • Bokning av avsmakningsmeny inkl. vin
  • Turistskatt (hotell)
  • Visning och vinprovning i cantina x 3
  • Serviceavgift

Övriga måltider och drycker ingår inte i paketets pris.

Priset för programförslaget är: 9 400 kr. 
OBS! Priset varierar beroende på kundens önskemål!

Du som kund kan om du önskar lägga till eller ta bort aktiviteter och nätter i programmetoch därmed påverka priset. Om ni önskar hjälp med bokning transfer eller information om tågtider eller annat står vi naturligtvis till er tjänst. Vid färre än sex personer rekommenderar vi egen bil/hyrbil.

I god tid före avresa får ni ett detaljerat program, vägbeskrivningar, kartor m.m.