Upplevelsepaket

Vandra och cykla i Italien - Upplevelsepaket

Vårt fasta upplevelsepaket ger vardagsmotionären, under fem variationsrika dagar, en kompott av fysisk aktivitet, natur, kultur och vin- och matupplevelse. Från vår bas Alba, en småstad i ett fantastiskt landskap, erbjuder vi dig i vårt upplevelsepaket att vandra och cykla i Italien under dagsutflykter i de omgivningarna. Under utflykterna har du alltid ett mål framför dig.

En dag kan det vara att vandra till en vingård för vinprovningar, en annan att cykla för provsmakning av delikatesser på ett familjeägt företag. Och vad sägs om en tryffeljakt? Också andra gastronomiska och kulturella inslag blandas naturligtvis ner i kompotten! På kvällarna går du kanske ut och känner på småstadsatmosfären i centro storico, hinner shoppa före stängningsdags, upplever folket, caféer, barer och restauranger.

Dag 1: Ankomst till hotellet. Kl. 18.00 välkomstdrink samt mottagande av Anna, CiaoAlbas egen personliga svensk-, engelsk- och italiensktalande guide.

Dag 2: Busstransfer till Castiglione Falletto. Ca 1 timme och 45 minuters vandring genom vinodlingar. Vinprovning och information med fokus på Barolo-viner i Barolo slotts cantina. Lunch till egen bekostnad. Besök på grissinibageri. Ca två timmars vandring till Annunziata för vinprovning på en familjeägd vingård hos svenskan Paola och hennes man, som driver gården tillsammans med sin bror. Transfer tillbaka till hotellet.

Dag 3: Cykling till våra goda vänner strax utanför Alba. Värdparet tar väl hand om er såväl i cantinan som till lunchen, till vilken ni genomgående provar gårdens utmärkta viner. De producerar viner som välförtjänt fått höga betyg, bl.a. i tidskriften ”Wine Spectator”. Familjärt och generöst! Total cykelsträcka ca 15 km.

Dag 4: Busstransfer till Entracque, Medelhavsalperna. Vandring i 1½-2 timmar från 1500 m till ca 2000 m höjd. För piemontebergen typisk lunch på Rifugio Genova, med vy över bergssjöar. Återgång. Buss tillbaka till Alba.

Dag 5: Cykling till Tartuflanghe, ett familjeägt företag för livsmedelsproduktion med tryffel som specialitet. Tryffeljakt och förevisning av företaget. Lunch och provsmakning av deras produkter. Cykling tillbaka till Alba via Guarene i ett vackert böljande, bitvis fysiskt krävande landskap, med möjlighet till ett par stopp på vägen. Det finns också möjlighet för bassängbad.

Dag 6: Frukost och utcheckning. Missa inte den stora marknaden i centro storico, gamla stan i Alba, före hemresan.

  • Svensk-, engelsk-, italiensktalande guide
  • 5 övernattningar på 3-stjärnigt hotell inkl. frukostbuffé
  • Transfer med minibuss 2 dagar
  • Cykel 2 dagar
  • Guidad tur hos lokal matproducent
  • Besök på grissinibageri
  • Tryffeljakt
  • Vinprovning x 3
  • Lunch x 3 
  • Mellanmål vid vandringstillfällena

Pris Upplevelsepaketet: 8 900:-
Tillägg för enkelrum: 250 kr/natt

Vi reserverar oss för ev. ändringar i programmet.