Ligurien - Blomsterrivieran och Cinque Terre

Semestra på Blomsterrivieran eller i Cinque Terre-området. Den liguriska kusten har mer att erbjuda än Medelhavet för den nyfikne. Vi ordnar boende och servicen vad gäller aktiviteter! Upplev såväl stränder som byrarna uppe i kullarna. Vandra eller ta en cykeltur.

Res behändigt mellan de fem byarna i Cinque Terre med tåg eller gå de historiskt betydelsefulla vandringlederna emellan dem. Besök Portovenere och känn litteraturhistoriens vingslag när du ser det den engelske poeten Lord Byron såg och inspirerades av. Bo vid havet eller uppe på höjden i någon liten by. Kanske kan en matlagningskurs locka och inspirera?

Dag 1: Incheckning på ett hotell i Monte Rosso al Mare som ligger längs havet i en av dem fem byarna. Strosa runt i byn och slå er ner i en av barerna för en god kopp kaffe eller ett glas vin.

Dag 2: Vandra eller ta tåget till en av de närliggande byarna och möt Claudio som tar er till en restaurang där ni får lära er att göra pizza. Trevligt och socialt. Ni avslutar aktiviteten med att äta er pizza tillsammans med ett gott glas vin. 

Dag 3: Vandra eller ta tåget mellan några av de fem byarna. Hitta de olika byarnas karaktär. Glöm inte prova Cinque Terres läckerheter från havet. Eller ta båten till Porto Venere som ligger söder om Cinque Terre och se vad det var som den engelske poeten Lord Byron inspirerades av. 

Dag 4: Besök en av de vingårdar i byn som förutom vin producerar Limoncello och olivolja. Ni får visning av gårdens cantina och vackra omgivningar bland vinrankor och citronträd. Besöket avslutas med vinprovning och tilltugg. 

Dag 5: Utcheckning och hemresa.

  • Jourtelefon 24 timmar om dygnet
  • Boende i dubbelrum på ett tre stjärnigt hotell som ligger vid havet i Monterosso al Mare, 4 nätter inkl. frukost. 
  • Vinprovning och en guidad tur i gårdens cantina
  • Pizzabakning
  • Lunch x 1 inkl vin
  • Kartor och annat material
  • Serviceavgift

Vägbeskrivningar, kartor, info o. dyl. lämnas före avresan. Om ni önskar hjälp med bokning av transfer eller information om tågtider eller annat står vi naturligtvis till er tjänst. Vi reserverar oss för ev. ändringar i programmet.

Övriga måltider och drycker ingår inte. Vi kan även ordna matlagningskurser med andra teman.

Pris enligt ovanstående förslag: 5 900 kr.
Priset varierar beroende på hotell och standard av hotellrum.

OBS! Priset varierar beroende på kundens önskemål!