Bo på vingård i Valpolicella

Valpolicella är ett vindistrikt som ligger öster om Gardasjön och är känt för sina valpolicellaviner, bl.a. den populära Amaronen och Ripasson. För bilresenären är Strada del Vino ett bra sätt att upptäcka egna vingårdsfavoriter på. 

Verona som är ”huvudstaden” i Valpolicellaområdet är en av Italiens mest kända städer, förknippad med romantik, inte minst för att den förekommer i en av litteraturens mest kända dramer, Romeo och Julia. Julias balkong sägs finnas mitt i Veronas centro storico och besöks dagligen av turister! Den gamla amfiteatern, inte långt därifrån, har blivit en av världens mest kända operaarenor.
 

Dag 1: Incheckning på en familjeägd vingård i Valpolicella som är känd för sina fina viner över hela världen. Som en del andra vingårdar i området har också dem några av sina viner från Systembolaget. Vingården har pool och en trädgård samt cyklar för utlåning till sina gäster. Det finns ett par restauranger på cykelavstånd och det finns cykelbana hela vägen in till Verona. På kvällen är ni inbokade i cantinan för vinprovning med tilltugg av några av områdets delikatesser och vingårdens egna produkter. Vi har bokat bord åt er på en restaurang/osteria som ligger på gångavstånd från vingården. 

Dag 2.  Ni blir hämtade av chaufför som tar er till en unik vingård som ligger lite utanför Verona. Det tar ca 30 minuter med bil från vingården. Vingården liknar ingen annan vingård till design och arkitektur. Deras filosofi drar begreppet ”hållbar utveckling” i det närmaste till sin spets. Ni får en vinprovning av flera av deras intressanta viner. Ett annorlunda och mycket intressant besök.

Därefter tar bussen er till Verona där vi har bokat bord åt er för lunch på en restaurang som ligger ett par kvarter från Arena di Verona (den antika amfiteatern). Mycket god mat serveras i en miljö där inredaren fritt har fått ge utlopp för sina konstnärliga idéer. Vi rekommenderar den varmt! Lunchen ingår inte i paketets pris. Strosa runt i stan och passa på att se lite av Verona. På kvällen tar chauffören er från Verona till en välrenommerad restaurang som ligger ca 30 minuters bilresa från Verona. Restaurangen ligger omgiven av vinodlingar och har en fin uteservering.

Vi rekommenderar att ni frågar efter avsmakningsmeny (står ej på menyn). Ni får smaka fem av vingårdens egna viner tillsammans med passande fem rätter från a la carte-menyn. Sååå gott! Middagen ingår inte i paketets pris. 

Dag 3: Ni hämtas av er chaufför på förmiddagen som tar er till en familjeägd vingård. De har varit vinmakare i fem generationer. Idag producerar vingården kvalitetsviner som exporteras över hela världen. De tar er ut bland vinodlingarna och sedan till cantinan och ner till det 12-meter djupa vincantina. Där finns ekfatet som finns med i Guiness Wold Record-bok.

Ni provar 3 av gårdens viner tillsammans med en god lunch. Lunchen ingår i paketets pris. Efter lunchen åker ni vidare till ytterligare en familjeägd vingård för visning av cantinan och vinprovning. Ni blir väl omhändertagna och vinerna är utsökta. Vingården ligger uppe i kullarna nära byn Soave. Bussen tar er åter till ert boende för en paus 😊 innan ni blir hämtade för kvällens middag i Verona. Vi har bokat bord åt er på en restaurang som ligger centralt i Verona. Restaurangen har anor sedan 1890-talet och har mycket gott renommé varför vi varmt rekommenderar restaurangen. Middagen ingår inte i paketets pris. 

Dag 4: Utcheckning och hemresa.

Mån 30/9: Utcheckning och hemresa.
Priset för paketet: 8 300 kr per person. (Priset kan ändras beroende på antal personer)

I priset ingår:

  • Boende på vingård i 3 nätter inkl. frukost
  • Transfer i två dagar
  • Vinprovning och visning av cantina x 4
  • Lunch x 1
  • Bokning av restauranger
  • Turistskatt
  • Serviceavgift


Övriga måltider och drycker ingår inte. 
Vi reserverar oss för ändringar i programmet.
Transfer flyplatsen t o r kan bokas genom oss.