Ring oss med dina frågor!

Helene 0703-443153, Anna 0709-689144

 

Programförslag Verona – Valpolicella

Verona är en av Italiens mest kända städer, förknippad med romantik, inte minst för att den förekommer i ett av litteraturens mest kända dramer, Romeo och Julia. Julias balkong sägs finnas mitt i Veronas centro storico och besöks dagligen av turister! Den gamla amfiteatern, inte långt därifrån, har blivit en av världens mest kända operaarenor.
 
Valpolicella är ett större vinodlingsområde som är känt för sina valpolicellaviner, bl.a. de populära Amarone och Ripasso. I området finns Strada del vino för bilresenären att upptäcka egna vingårdsfavoriter på. 


Exempel på program på sex dagar:
 

Dag 1

Incheckning på ett hotell som ligger centralt i Verona, endast 500 meter från Piazza Bra och Arena di Verona (den antika amfiteatern). Hotellet har trevligt inredda rum och serverar en bra frukost som kan avnjutas på den mysiga innergården. Hotellet har också en privat parkering i närheten (mot en avgift) för sina gäster. Vi rekommenderar er att äta på en restaurang med mycket god mat som serveras i en miljö där inredaren fritt har fått ge utlopp för sina konstnärliga idéer. Vi bokar gärna bord åt er. Restaurangen ligger i gamla stan endast ett kvarter från Arena di Verona
 

Dag 2

Promenera genom stan på förmiddagen till Alessandro och Martinas matlagningskurs. Där lagar ni en tre-rätters lunch som ni tillsammans sedan äter med ett gott glas vin till. Alesandro och Martina håller i kurser i det professionellt utrustade köket för matlagningskurser. Ni kommer att få göra en pastarätt, en kött- eller fiskrätt och en dessert. Promenera tillbaka in till centrum efter matlagningskursen. Ta en god drink eller ett gott glas vin och besök olika turistattraktioner som t ex Romeo och Julias balkong, Veronas arena eller Castelvecchio. På kvällen har vi bokat in er på en restaurang i Veronas centrum som har gott renommé.

 

Dag 3

Utcheckning från hotellet i Verona för vidare resa in i Valpolicella. Incheckning på ett vin- och spahotell som ägs av en av Valpolicella-distriktets största vinproducenter. Hotellet har både inomhus- och utomhuspool och serverar gourmetmat samt vin från området. Det ligger endast 20 minuters bilresa från Verona och Gardasjön. Hotellet lämpar sig bra som bas för utflykter till områdets vingårdar. Vi har bokat in er på hotellets Bottega för vinprovning med tilltugg. Kvällens middag kan ni äta i bottegan eller så kan vi varmt rekommendera hotellets restaurang.

 

Dag 4

Ni är inbokade för visning och vinprovning på en mycket intressant vingård som inte liknar någon annan vingård till design och arkitektur. Deras filosofi drar begreppet ”hållbar utveckling” i det närmaste till sin spets. Ni får en vinprovning av flera av deras intressanta viner. Vingården ligger ca 10 minuter från ert boende med bil. Ett annorlunda och intressant besök. Kör österut till den lilla byn Soave som ligger mitt i vitvinsdistriktet Soave. Körtid 35–50 minuter beroende på vägval. Vingårdarna där tillverkar både det goda vita Soave-vinet och röda Valpolicellaviner. Förslagsvis äter ni lunch i Soave. Ni är därefter inbokade på en vingård för visning av cantinan och vinprovning som ligger utanför byns kärna, Ni får prova 3–4 glas av gårdens viner. På väg tillbaka till hotellet besöker ni ytterligare en vingård uppe i kullarna i byn Colognola Ai Colli för visning av cantinan och vinprovning med tilltugg av områdets chark och ost.
 

Dag 5

Njut av en skön dag vid hotellets pool- spa-anläggning. Ät lunch på hotellets restaurang. På kvällen är ni inbokade på en välrenommerad restaurang, som ligger bara några minuters bilfärd från hotellet. Restaurangen ligger omgiven av vinodlingar och har en fin uteservering. Vi bokar in er för en avsmakningsmeny (står ej på menyn), där ni får fem av vingårdens egna viner tillsammans med passande fem rätter. Så gott! Allt från den goda servicen till de väl sammansatta smakerna får mer än väl godkänt av oss. Middagen ingår i paketets pris. 

Dag 6

Utcheckning och hemresa. 


Priset för programförslaget är 9 400 kr. 

I priset ingår:

Boende i dubbelrum i Verona två nätter inkl. frukost
Boende i dubbelrum i Valpolicella tre nätter inkl. frukost
Matlagningskurs
Bokning av bord på restaurang x 2 i Verona
Visning av cantina och vinprovning x 3
Vinprovning i bottega x 1
Bokning av avsmakningsmeny inkl. vin
Turistskatt (hotell)
Visning och vinprovning i cantina x 3
Serviceavgift

  • Övriga måltider och drycker ingår inte i paketets pris.

OBS! Priset varierar beroende på kundens önskemål!

Du som kund kan om du önskar lägga till eller ta bort aktiviteter och nätter i programmetoch därmed påverka priset.
 
Om ni önskar hjälp med bokning transfer eller information om tågtider eller annat står vi naturligtvis till er tjänst. Vid färre än sex personer rekommenderar vi egen bil/hyrbil.

I god tid före avresa får ni ett detaljerat program, vägbeskrivningar, kartor m.m. 
 

Ta kontakt med oss!

 

Med vänlig hälsning!
Helene och Anna 

För dig som önskar resa vidare

Gardasjön är Italiens största sjö och ligger i delvis i regionen Venetien, i vilken Venedig är ”huvudstaden”. Sjön kantas av många charmiga, mer eller mindre kända orter. Några av de mest kända är Bardolino, Lazise och Sirmione. Orten Garda är liten och charmig med ett flertal vackra ville, d.v.s. palats- eller slottsliknande hus som har uppförts en gång åt adelsfamiljer. Den är omgiven av vacker medelhavsnatur och ligger som en liten juvel mitt i golfen.
 
Förslag: Fortsätt vidare till Garda. Incheckning på ett hotell somligger vid hamnen i Garda och har en trevlig uteservering med utsikt mot sjön. Det är bekvämt, snyggt och trevligt och hotellet serverar en bra frukost. Kring byn Garda finns det flera vandringsleder i blandad natur. Bekanta er med kustremsan. Ta en tur till andra intilliggande charmiga byar och orter som t.ex. Bardolino och Lazise som ligger bara 10 respektive 20 minuter från Garda. Bardolino är en gammal fiskeby och har en fin strandpromenad och är också känt för sitt röda lätta vin. I Lazise reser sig ett magnifikt slott och i den medeltida byn ligger också den charmiga lilla hamnen vars tull kontrollerades av Venedig i sekler. De små gränderna erbjuder trevlig shopping och enotecor.

  

 

 

 
CiaoAlba  • Tegelladan 112 • 27491 Skurup, Sverige • Tel.: 0703 443153 • info@ciaoalba.se  • Hitta hit

 

Design av Intendit SEO Webbyrå