Ring oss med dina frågor!

Helene 0703-443153, Anna 0709-689144

Vinprovarpaket

För vinälskaren har vi ett paket (se program) på fyra dagar som tar dig till vinprovningar på ett flertal ställen av både enklare och mera sofistikerad karaktär.


Piemonte är en region som producerar några av de mest berömda vinerna i världen! Du njuter av landskapet medan du skjutsas från den ena vinprovningen till den andra. In emellan hinner du vara med om att laga till din egen lunch på en av gårdarna, se på grissinitillverkning, kanske dra ut en grissino själv och smaka på grappa och Barolo Chinato. Shopping och sen skön avkoppling på någon av de mysiga barerna eller vincaféerna i Alba före middagen på någon av de riktigt bra restaurangerna har sin givna plats under vistelsen.

 

Program

Dag 1: Ankomst till hotellet. Välkomstdrink samt mottagande av Anna, CiaoAlbas egen svensk-, engelsk- och italiensktalande guide.

 

Dag 2: Gå på stadens stora marknad på morgonen! Vid 11-tiden tar vi oss till Barolo för vinprovning och information med fokus på Barolo-viner i Barolo slotts cantina. Lunch till egen bekostnad. Därefter besöker vi en panetteria för att se på grissinitillverkning och kanske prova på att baka själva … Sedan åker vi för vinprovning till Annunziata och svenskan Paola, vars man driver gården tillsammans med sin bror. Åter till hotellet före kvällen.

 

Dag 3: Strax före 11.00 transfer till Paolo och Monica, där Monica är i färd med att förbereda för den delvis gemensamma tillagningen av lunchen, som vi genomgående kommer att prova gårdens viner till. De producerar vin som välförtjänt har fått högt betyg i bl.a. tidskriften ” Wine Spectator”. Familjärt och generöst! Vinprovning på Café Umberto på kvällen.

 

Dag 4: Besök hos den välkända vinproducenten Fontanafredda med guidning och vinprovning. Lunch avnjuts därefter i deras restaurang. På eftermiddagen tar vi först vägen om Diano d’Alba och den kommunala cantinan för vinprovning och sedan också Grinzane Cavours slott för att prova grappa och Barolo Chinato. Provsmakning av ost- och charkprodukter hos Pippo och Rita på kvällen.

 

Dag 5: Frukost och utcheckning.


Vi reserverar oss för ev. ändringar i programmet!


Pris Vinprovarpaketet: 8 900:-

Tillägg för enkelrum: 250 kr/natt.
 

 

Ring eller maila oss för en offert!
Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen Anna +46 (0) 709-689144 Helene +46 (0)703-443153

 

 

I priset ingår

Svensk-, engelsk-, italiensktalande guide
4 övernattningar på 3-stjärnigt hotell inkl. frukostbuffé
Transfer med minibuss 3 dagar
Besök i grissinibageri
Guidning på 3 vingårdar
Vinprovning x 6
Provsmakning av grappa och Barolo Chinato
Riklig provsmakning av ost - charkprodukter
Lunch x 2

'


Liknande paket kan erbjudas utan guide när som helst under året till ett lägre pris. 

Kontakta oss  så sätter vi ihop ett paket enligt dina önskemål!
 

   

 

 
CiaoAlba  • Tegelladan 112 • 27491 Skurup, Sverige • Tel.: 0703 443153 • info@ciaoalba.se  • Hitta hit

 

Design av Intendit SEO Webbyrå